Senaste Nytt»

 

Nu kan du boka dina privatlektioner i argentinsk tango med Pino Dangiola  online klicka här!

 

Här finner du hela vårens DJ program på Restaurant Pelés lördagsmilongar.
klicka här!

Anmäl dig till europas största tangofestival med 6000 besökare från fler än 40 olika länder. Allt om Tangocamp hittar du här:
klicka här!

Pino Dangiola & Gilda Stillbäck »

 

 

 

 

 

Pino D’angiola är grundare till och motorn i Tangcamp, Sveriges största tangofestival som årligen samlar dansare från många olika länder. Han startade ClubTango i Stockholm. Och har, som en av Sveriges mest kända tangodansare, medverkat i flera långfilmer, tv-produktioner och på teaterscenen både som dansare, skådespelare och koreograf.
Pino har främst varit verksam i Sverige, där han haft stor betydelse för tangons utveckling och växande popularitet. Han har också undervisat i bl.a Finland, Italien, Grekland, Tyskland, USA, Serbien, Libanon och i Dubai. Han är Sveriges i särklass mest meriterade internationella tangolärare och har undervisat på mer än 30 internationella Tango-festivaler världen runt. Sedan 2012 dansar och undervisar Pino med Gilda Stillbäck, dessförinnan samarbetade han med bl.a. Eugenia Parrilla & Natalie Brateli.

Bland de festivaler Pino medverkat i finns Sverige, Tangocamp Grekland, Italien och Tyskland, Chicago Tango Festival, Belgrade Tango Festival, Beirut Tango Festival. Han har dansat och uppträtt till orkestrar som Color Tango, Beltango, El Arranque, Sexteto Milonguero, Sexteto Mayor, Silencio & Narcotango.

Bland de produktioner han har samarbetat och medverkat i finns bl.a: Koplingen, Bella bland kryddor och kriminella, Allsång på skansen, Godmorgon Sverige, Topform, "Tango, gräl och ledbesvär", Bounce, Foxy Productions och "Kalle och hans vänner" - Dalhalla.

Dansmuseet i Stockholm, världens enda dansmuseum, anlitar Pino som sin tangolärare , och han är den tangodansare Argentinas ambassadör Hernán Massini Ezcurra och Argentinska ambassaden oftast anlitar till sina återkommande event.

Gilda Stillbäck är dansare och koreograf.  Argentinsk tango upptäckte hon 2002 och flyttade ett år senare till Paris för att studera tango på heltid. "Tangon, som bygger på improvisation i mötet mellan två kroppar, musiken och känslan de skapar tillsammans fick mig att upptäcka en ny slags närvaro i dansen." Genom åren har Gilda samarbetat och undervisat med ett flertal olika tangodansare: Daniel Carlsson, Alejandro "Lucho" Lucero, Ezequiel Farfaro, Aldo Velasquez, Jarle Sandodden och Pino Dangiola.


Pino och Gilda har till sammans utvecklat en personlig stil där den klassiska tangons elegans möter den nyare tangons uttrycksfullhet. Hörnstenarna i deras undervisning ligger i att förmedla frihet i ett rörelsemönster som delvis skapas av parets energier.

"Även om vi är strikta och har full kontroll på våra lektioner försöker vi också att ha kul. Vi försöker göra så att alla hänger med och känner sig bekväma. Vi försöker också ge lite extra för alla i klassrummet och hjälpa till på olika nivåer."

 

 

 

                            

 

 

 

 


 

Kontakta oss »

 

Vi som ligger bakom denna sajt är:

 

Pino Dangiola

 

 

Gilda Stillbäck

 

 

www.tangolektion.se © 2011 • Privacy Policy • Terms Of Use